W dniu 7 marca uczniowie klasy III d uczestniczyli w zajęciach edukacyjnych „Od uprawy do potrawy”, przygotowanych przez sieć Tesco. Kolejne etapy zajęć kształtowały świadomość i odpowiedzialność dziecka jako konsumenta. Pogłębiliśmy wiedzę dotyczącą rozsądnego wyboru produktów spożywczych z każdej grupy żywieniowej. Czytanie składników na etykiecie danego produktu powinno stać się nawykiem każdego konsumenta, ponieważ pozwoli to wyeliminować z naszej codziennej diety szkodliwe dla zdrowia substancje smakowe, barwniki i zagęszczacze. Dokonując zakupu zdrowych produktów wpływamy na nasze zdrowie, kondycję ciała i umysłu. Hołdujmy więc zasadzie – Smacznie i zdrowo!.
Kto jest online
6
Online
08-05-25
Projekty
Od uprawy do potrawy
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności Szkoła
- Odsłony: 752